Cursus Big Data Programmer

 • 7 dagen
 • 4299
 • eerstvolgende startdatum 12 maart  startgarantie

Als Big Data Programmer gebruik je specifieke systemen als Hadoop, Mongo DB en Cassandra. Lees verder voor meer informatie.

Als Big Data Programmer gebruik je specifieke systemen als Hadoop, Mongo DB en Cassandra. Lees verder voor meer informatie.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kenmerken Cursus Big Data Programmer

Alle startdata
Waar en wanneer wilt u de opleiding volgen?

Cursus Big Data Programmer: Inleiding

Wat is een Big Data Programmer?

Als aankomend Big Data Programmer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van systemen die noodzakelijk zijn om Big data processen uit te voeren. Zo houd jij je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van systeemtools voor bijvoorbeeld data processing en monitoring.

Tijdens de opleiding Big Data Programmer

Tijdens de opleiding Big Data Programmer leer je systemen te realiseren met behulp van onder andere Hadoop toolkit en BI tooling. Jij houdt je dus vooral bezig met de technische kant van Big Data. Bovendien leer je ook om deze systemen te testen waarbij je kijkt naar hoe ze presteren en hoe veilig ze zijn. Maar hierbij stopt het niet, want we gaan ook in op de volgende stap, namelijk het implementeren en beheren van de geteste systemen.

Gedurende de Big Data Foundation en Big Data Practitioner heb je al kennis opgedaan over analysestrategieën en de architectuur van Big Data. Tijdens de Cursus Big Data Programmer leer je deze twee te vertalen naar systemen. Als Big Data Programmer ben je ook verantwoordelijk voor de werking van Big Data systemen en je leert hoe je System Administration hierop toepast.

Resultaat

Na de opleiding Big Data Programmer kun jij:

 • Systemen realiseren op basis van:
  • Hadoop toolkit
  • BI tooling
  • Databaseontwerp
  • Security
 • Systemen testen
  • Performance
  • Tuning
  • Security
  • Systemen implementeren en nazorg verlenen
 • Documentatie vastleggen
 • Analysestrategieën naar systemen vertalen
 • Architectuur vertalen naar systemen
 • System Administration toepassen

Specialisaties

Cursus Big Data Programmer: Certificering

Waarom het Cursus Big Data Programmer certificaat?

Na succesvolle afronding van het Examen Big Data Programmer ontvang je van ons het onafhankelijke Big Data Programmer certificaat. Dit certificaat, waarvan Eduvision founder is, wordt afgegeven door certificeringsinstantie iSQI.

iSQI is een toonaangevende en onafhankelijke organisatie die professionals certificeert in meer dan 90 landen, op 6 continenten en in 10 talen. Deze certificeringsinstantie geeft meer dan 15.000 certificaten per jaar af in 25 verschillende vakgebieden. Met het Cursus Big Data Programmer certificaat ben je gecertificeerd volgens ISO normen 9001 (Quality Standard) & 17024 (Certified Certification Body). Om het examen te halen maak je het Cursus Big Data Programmer examen dat ontwikkeld is en afgenomen wordt door een onafhankelijk en internationaal examenbureau.

Om in het bezit te komen van het Cursus Big Data Programmer certificaat dien je het praktijkexamen voldoende af te ronden. Wanneer dit het geval is ontvang je van ons het certificaat waarmee je aantoont dat je aan de internationaal erkende normen voldoet die aan aankomende Big Data professionals gesteld worden.

Voordelen Cursus Big Data Programmer certificaat

 • De vraag naar Big Data specialisten neemt toe. Het Big Data certificaat geeft daarom grote kansen op een baan.
 • Vooral met het oog op het tekort aan duizenden Big Data specialisten, biedt het certificaat jou een voordeel ten opzichte van niet gecertificeerde concurrenten in het werkveld.
 • Organisaties prefereren gecertificeerde Big Data specialisten wat jij zal terugzien in de beloningen die je voor je werk ontvangt.
 • Als gecertificeerde Big Data specialist ben jij aantrekkelijker tijdens recruitment van werknemers, omdat jij aantoonbare kennis over Big Data hebt die van het juiste niveau is.
 • Je rondt cursus af met een onafhankelijk praktijkexamen. Hiermee wordt getest of je over de gewenste Big Data competenties beschikt en daarmee aan de officiële standaarden voldoet die aan Big Data specialisten gesteld worden. De eindexamenopdracht kun je bovendien opnemen in je portfolio, waardoor je andere professionals voorblijft.

Cursus Big Data Programmer: Modulen

Tijdens de opleiding Big Data Programmer behandelen we de volgende modulen:

 1. Systeemontwerp
 2. Systeemrealisatie en Documentatie
 3. Testen van Systemen inclusief Testware
 4. Administratie
 5. Security
 6. Technisch Support en Advies

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Praktijkexamen Big Data Programmer

Tijdens de cursus word je opgeleid voor het praktijkexamen Big Data Programmer. Het examen bestaat uit het uitvoeren van een project. Hiervoor heb je 2 uur de tijd. Het examen wordt in het Engels afgenomen.

Als je de praktijkopdracht met een voldoende hebt afgerond, Als je het examen behaald hebt, ontvang je van ons het Big Data Programmer certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van onder andere het ontwikkelen, testen en implementeren van Big Data systemen. Je bezit niet alleen inhoudelijke kennis over Big Data, maar je weet ook hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Na de afronding van het praktijkexamen kun jij jezelf met trots een vooraanstaand Big Data Programmer noemen.

De kosten van het examen zijn €350,00

Cursus Big Data Programmer: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Big Data Programmer verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Wie is de Big Data Programmer?

De Big Data Programmer is iemand die technisch inzicht heeft met daarbij oog voor detail. Doordat je iemand bent die nauwkeurig werkt, zorg je ervoor dat het systeem doet wat hij moet doen. Ook zijn programmeertalen, zoals PHP, C# en Java, zijn jou niet onbekend. Met name Java wordt veel gebruikt en we verwachten dat je deze al beheerst. Daarnaast werk je gestructureerd en voer je de ideeën die je bedacht hebt stap voor stap uit: van ontwikkelen tot documenteren. Bovendien vind je het een uitdaging om jouw technische ideeën uit te leggen aan managers zodat zij hiermee aan de slag kunnen om hun projectplannen te definiëren.

Als programmer werk je dus nooit helemaal alleen. Je hebt ook sociaal inzicht, omdat het belangrijk is om rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Je zou kunnen zeggen dat je als Big Data Programmer de fundering vormt van alle Big Data specialisten. Jij kunt namelijk dataoplossingen vinden die business teams in staat stellen om op data gebaseerde bedrijfs- en marketingbeslissingen te maken.

Voorkennis

Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van het Big Data Foundation certificaat en het Big Data Practitioner certificaat

Cursus Big Data Programmer: Gerelateerde webinars

Cursus Big Data Programmer: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Programmer wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag Big Data Programmer wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in Big Data systemen en de bijbehorende Big Data software. Deze trainer zal jullie opleiden tot Big Data Programmer. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Programmer op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Big Data Programmer: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Programmer kost €4299,- (€5201,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Cursus Big Data Programmer: Virtuele training

De Cursus Big Data Programmer online

Wil je de Cursus Big Data Programmer online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Programmer speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Programmer!

Als Big Data Programmer gebruik je specifieke systemen als Hadoop, Mongo DB en Cassandra. Lees verder voor meer informatie.

Cursus Big Data Programmer: Inleiding

Wat is een Big Data Programmer?

Als aankomend Big Data Programmer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van systemen die noodzakelijk zijn om Big data processen uit te voeren. Zo houd jij je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van systeemtools voor bijvoorbeeld data processing en monitoring.

Tijdens de opleiding Big Data Programmer

Tijdens de opleiding Big Data Programmer leer je systemen te realiseren met behulp van onder andere Hadoop toolkit en BI tooling. Jij houdt je dus vooral bezig met de technische kant van Big Data. Bovendien leer je ook om deze systemen te testen waarbij je kijkt naar hoe ze presteren en hoe veilig ze zijn. Maar hierbij stopt het niet, want we gaan ook in op de volgende stap, namelijk het implementeren en beheren van de geteste systemen.

Gedurende de Big Data Foundation en Big Data Practitioner heb je al kennis opgedaan over analysestrategieën en de architectuur van Big Data. Tijdens de Cursus Big Data Programmer leer je deze twee te vertalen naar systemen. Als Big Data Programmer ben je ook verantwoordelijk voor de werking van Big Data systemen en je leert hoe je System Administration hierop toepast.

Resultaat

Na de opleiding Big Data Programmer kun jij:

 • Systemen realiseren op basis van:
  • Hadoop toolkit
  • BI tooling
  • Databaseontwerp
  • Security
 • Systemen testen
  • Performance
  • Tuning
  • Security
  • Systemen implementeren en nazorg verlenen
 • Documentatie vastleggen
 • Analysestrategieën naar systemen vertalen
 • Architectuur vertalen naar systemen
 • System Administration toepassen

Specialisaties

Cursus Big Data Programmer: Modulen

Tijdens de opleiding Big Data Programmer behandelen we de volgende modulen:

 1. Systeemontwerp
 2. Systeemrealisatie en Documentatie
 3. Testen van Systemen inclusief Testware
 4. Administratie
 5. Security
 6. Technisch Support en Advies

De lesstof wordt in het Nederlands behandeld.

Praktijkexamen Big Data Programmer

Tijdens de cursus word je opgeleid voor het praktijkexamen Big Data Programmer. Het examen bestaat uit het uitvoeren van een project. Hiervoor heb je 2 uur de tijd. Het examen wordt in het Engels afgenomen.

Als je de praktijkopdracht met een voldoende hebt afgerond, Als je het examen behaald hebt, ontvang je van ons het Big Data Programmer certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van onder andere het ontwikkelen, testen en implementeren van Big Data systemen. Je bezit niet alleen inhoudelijke kennis over Big Data, maar je weet ook hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Na de afronding van het praktijkexamen kun jij jezelf met trots een vooraanstaand Big Data Programmer noemen.

De kosten van het examen zijn €350,00

Cursus Big Data Programmer: Startdata

Kies uit 1 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Startgarantie

Al onze trainingen worden gegarandeerd verzorgd. Mocht het voorkomen dat een training waarvoor je aangemeld bent, niet het minimum aantal deelnemers heeft bereikt, dan bieden wij je voor dezelfde prijs een upgrade aan naar een inhouse training bij jou op locatie.

Trainingsvormen

Klassikaal/open inschrijving

De Cursus Big Data Programmer wordt op vaste startdata en locaties gegeven. Iedereen die graag Big Data Programmer wil worden, kan zich inschrijven voor de desbetreffende training. Inschrijving is mogelijk via de website of telefonisch.

Incompany

Wil je liever werken met een eigen case? Dat is mogelijk bij Eduvision! De trainer komt dan bij jouw bedrijf op bezoek en stemt de inhoud van de reguliere trainingen speciaal op jou en je collega’s af. Je krijgt een praktijkgerichte, persoonlijke en intensieve begeleiding van de trainer. De trainer is gespecialiseerd in Big Data systemen en de bijbehorende Big Data software. Deze trainer zal jullie opleiden tot Big Data Programmer. Een incompany training is via de website of telefonisch aan te vragen. Beschik je niet over voldoende ruimte of apparatuur? Dan bieden wij jou een Cursus Big Data Programmer op maat aan bij ons op locatie.

Cursus Big Data Programmer: Tarieven

Tarief

De Cursus Big Data Programmer kost €4299,- (€5201,- incl. BTW).

Belastingvoordeel voor werkgevers

Met een opleiding vergroot je je kennis en competenties. En dát stimuleert de overheid. Daarom kom je als werkgever in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in studiekosten. Op grond van de Subsidieregeling praktijkleren kan je als werkgever vaak een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Per jaar kan dit oplopen tot €2700,- per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Ook als je zelf de opleiding betaalt, kun je de kosten vaak aftrekken bij je belastingaangifte. Op die manier verlaag je de kosten van je opleiding aanzienlijk! Voorwaarde is wel dat de studie is gericht op je (toekomstige) werk of beroep. Voor jou als particulier geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

Cursus Big Data Programmer: Virtuele training

De Cursus Big Data Programmer online

Wil je de Cursus Big Data Programmer online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Big Data Programmer speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Big Data Programmer!

Speciale deals ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Uw inschrijving is verwerkt.