ATTENTIE: Gezien de huidige situatie brengen we graag de mogelijk tot 'online training' ('remote classroom') bij je onder de aandacht. Daarbij schakel je via een interactieve verbinding direct met je trainer. We bieden je daarbij vanzelfsprekend de kwaliteit die je van ons gewend bent. Wil je weten hoe dit werkt? Bel ons op 0880 444 222 . Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Opleiding Internet Marketing

 • 13 dagen
 • 5.499
 • Eerstvolgende startdatum 25 mei

Van online marketeers wordt vaak veel verwacht. Niet alleen kennis van de basisprincipes, maar het liefst ook nog aangevuld met kennis van SEO, SEA, social media en webstatistieken. Tijdens de Opleiding Internet Marketing word je opgeleid tot allround online marketeer. Je leert alles over Google AdWords en Analytics, e-commerce, zoekmachine- en e-mailmarketing, de digitale nieuwsbrief en de inzet van social media.

Van online marketeers wordt vaak veel verwacht. Niet alleen kennis van de basisprincipes, maar het liefst ook nog aangevuld met kennis van SEO, SEA, social media en webstatistieken. Tijdens de Opleiding Internet Marketing word je opgeleid tot allround online marketeer. Je leert alles over Google AdWords en Analytics, e-commerce, zoekmachine- en e-mailmarketing, de digitale nieuwsbrief en de inzet van social media.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 13 dagen / € 5.499 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)


  Startdata op locatie

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Opleiding Internet Marketing

Wat vond u goed?: De docent was zeer praktijk gericht en inhoudelijk goed op de hoogte

F.C.H. Groenen te Zevenaar 4.0
Alle beoordelingen

Wat is Internet Marketing?

Nederlanders zijn grootverbruikers van het internet. Steeds meer consumenten en bedrijven zoeken naar informatie over producten of diensten via het internet. Bovendien nemen ze steeds vaker hun beslissingen online. Het internet is dus de plek bij uitstek om je producten of diensten te promoten en dat is precies wat met internet marketing (ook wel online marketing genoemd) gedaan wordt. Maar hoe zet je online marketing effectief in?
Tijdens de cursus Internet Marketing gaan we in op het belang van online marketing en leer je hoe jouw organisatie hier optimaal gebruik van kan maken. Zo kan online marketing je helpen om op relatief goedkope wijze naamsbekendheid van jouw merk of product op te bouwen vanwege het grote bereik dat internet heeft. Daarnaast leer je tijdens de opleiding Internet Marketing dat het internet bij uitstek een medium is dat geschikt is voor het opbouwen van klantloyaliteit. De reden is dat het internet een groot scala aan mogelijkheden heeft om interactie te bevorderen. Denk hierbij aan de verschillende soorten social media. Ook leent internet marketing zich uitstekend voor het genereren van klanten en het realiseren van conversie wat met name voor internetbedrijven een belangrijk doel is. Tijdens de Opleiding Internet Marketing maak je kennis met online marketing in de breedste zin van het woord en ga je jouw eigen online marketing strategie ontwikkelen.

Opleiding Internet Marketing: Inleiding

Een hoge positie in Google, meer conversie, meer leads, effectieve nieuwsbrieven en social media-kanalen met succes inzetten. Allemaal zaken die je als online marketeer hoog op jouw verlanglijstje hebt staan. Tijdens de cursus behandelen we al deze facetten van internetmarketing, zodat je een ware professional in het vak wordt.

Tijdens de cursus

Je website is jouw visitekaartje. Tijdens de Opleiding Internet Marketing gaan we daarom in op diverse zoekmachinestrategieën en geven je tips voor een optimaal zoekmachineresultaat. Je brengt jouw doelgroep in kaart en analyseert het bezoekersgedrag met Google Analytics. Deze waardevolle informatie zet je om in één van de belangrijkste principes van emailmarketing: de digitale nieuwsbrief. Vervolgens verken je de mogelijkheden voor zoekmachine adverteren verder en gaat aan de slag met Google Adwords. Tot slot stelt je jouw eigen social media-plan op.

Resultaat

Na het afronden van deze cursus ben je in staat om zelfstandig online marketingactiviteiten te ontwikkelen en implementeren. Je weet jouw online marketinginspanningen te meten en om te zetten in rendement. Je bent een allround online marketeer!

Praktijkcase

De opleiding is zeer praktijkgericht en jouw eigen praktijkcase staat centraal. Je werkt een zoekmachinestrategie uit voor jouw organisatie en je stelt een social media-plan op, toegespitst op jouw eigen case.

Competenties en vaardigheden

Om een goede online marketeer te worden, werk je tijdens de Opleiding Internet Marketing aan de volgende competenties en vaardigheden: Het meten van resultaten van je website, webshop(s) en online campagnes, het verhogen van de vindbaarheid in zoekmachines, een succesvolle AdWords-campagne opzetten, effectief gebruikmaken van Google Analytics, optimale resultaten behalen met e-mailmarketing en het integreren van social media in jouw marketingstrategie.
Na de cursus Online Marketing kan jij als professioneel online marketeer van groot belang zijn voor elke organisatie. Jij kent nu de mogelijkheden van internet en bent in staat om via dit medium jouw producten en diensten te promoten en te verkopen. Ook weet je hoe jouw bedrijf hoog scoort in zoekmachine, een hoge ROI behaalt met e-mailmarketing en social media succesvol inzet.

Specialisaties

Opleiding Internet Marketing: Modulen

Tijdens de Opleiding Internet Marketing komen de volgende onderwerpen aan bod:

E-commerce

Tijdens deze module behandelen we enkele online bedrijfs-/verdienmodellen. Ook succesvolle internetmarketingtechnieken en -middelen passeren de revue. Tevens gaan we in op het meten van website(s), online shops en internetmarketingcampagnes. Je kunt deze module zien als een roadmap die je begeleidt bij het opzetten van succesvolle e-commerce of een commerciële website.

Zoekmachine marketing

Een goede plaats in organische (gratis) resultaten van een zoekmachine levert interessante bezoekersaantallen op. Tijdens de module zoekmachine marketing besteden we aandacht aan zowel de marketing- als de technische kant van het optimalisatieproces. Dit vertaalt zich in een betere vindbaarheid van je website op het internet.

Google AdWords Professional

Een efficiënte en succesvolle Google AdWords-campagne opzetten, beheren en optimaliseren is een vakgebied op zich. Tijdens deze module leer je o.a. om succesvolle zoekwoorden te selecteren en resultaatgerichte advertentieteksten te schrijven. Dit alles om jouw AdWords-campagne te optimaliseren.

Google Analytics

Tijdens deze module leer je slim en effectief gebruik te maken van Google Analytics. Je stelt filters en doelen in en leert hoe je het gedrag van jouw bezoekers meet en analyseert. Ook leer je om winstgevende verbeteringen te inventariseren en door te voeren in je marketingcampagne en website om jouw bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

E-mail marketing

E-mail behoort tot één van dé online marketing middelen die bijdraagt tot een voor jou interessant Return On Investment (ROI). Tijdens deze module ga je aan de slag met het bedenken, realiseren, schrijven en optimaliseren van een digitale nieuwsbrief.

Social Media Professional

De sociale netwerksites groeien al jaren in populariteit. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat jouw doelgroep zich daar ook bevindt. Maar hoe profileer je je als organisatie op een effectieve manier op social media en hoe kom je in contact met je doelgroep? Binnen deze module leer je de mogelijkheden kennen van populaire social media als LinkedIn, Twitter, Youtube, Pinterest en Facebook. Maar je leert vooral hoe je deze social media integreert in jouw online marketing strategie.

Praktijkcase

De opleiding is zeer praktijkgericht en jouw eigen praktijkcase staat centraal. Je werkt een zoekmachinestrategie uit voor jouw organisatie en je stelt een social media-plan op, toegespitst op je eigen case.

Alternatief

Als je al enige tijd ervaring als online marketeer hebt, maar jouw kennis wilt verdiepen of actueel wilt houden volg dan de Post-HBO opleiding Online Marketing. Deze cursus is bedoeld voor marketeers die de basisprincipes van internet marketing kennen en hierop verder willen bouwen. Tijdens de Post-HBO opleiding Online Marketing gaan we dieper in op e-commerce, e-mailmarketing en social meida. Je leert daarnaast succesvolle AdWords campagnes op te zetten en te analyseren met Google Analytics. Daarnaast leer je alle aspecten van zoekmachinemarketing kennen. Tot slot gaan we in op wat social media voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je dit optimaal inzet.

Opleiding Internet Marketing: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Opleiding Internet Marketing verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Doelgroep en voorkennis

De cursus Online Marketing is bedoeld voor iedereen die brede, inhoudelijke kennis over online marketing wil opdoen. Denk hierbij aan: zorgen dat je website goed scoort in Google (SEO), het opzetten van succesvolle e-commerce en het integreren van social media in je marketingstrategie. Je wilt uiteindelijk in staat zijn om een effectieve en winstgevende marketingstrategie te ontwikkelen. Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist.

Internet Marketing ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen op het internet volgen elkaar in een hoog tempo op. Een ontwikkeling die vandaag de dag nog steeds belangrijk is, is contentcreatie. Het is van groot belang om te zorgen dat jouw bezoekers je website als relevant zien. Als organisatie moet je ervoor zorgen dat je website alle informatie communiceert die de bezoeker wil weten, zodat hij in zijn informatiebehoefte wordt voorzien. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, bijvoorbeeld met video’s, Infographics en blogs. Hierbij is het verstandig om in je achterhoofd te houden hoe je ervoor zorgt dat mensen je informatie delen. Want als mensen je content gaan delen kom je pas echt verder. Wat contentmarketing voor jouw organisatie kan betekenen wordt behandeld tijdens de cursus Internet Marketing.

Wat verder nog altijd belangrijk is, is het het gebruik van e-mail als marketingtool. Wat bij e-mailmarketing belangrijk is, zijn real-time gegenereerde berichten. Dit houdt in dat je niet per se op vaste tijdstippen nieuwsbrieven stuurt, maar je de behoeften van je klant in ogenschouw neemt. Dit betekent dus dat jij een nieuwsbrief maakt en verstuurt die aansluit bij de interesses die je klant op dat moment heeft en op het tijdstip dat het hem het beste uitkomt. Hier kan je bijvoorbeeld via social media achterkomen. Door real-time gegenereerde berichten kan je je e-mailmarketingcampagne een stuk winstgevender maken. Tijdens de cursus Online Marketing gaan we dieper in hoe e-mailmarketing bijdraagt aan ROI.

Dit zijn slechts twee belangrijke ontwikkelingen binnen internetmarketing. Tijdens de Opleiding Internet Marketing bespreken we alle trends die van belang zijn bij de ontwikkeling van jouw online marketingstrategie. Zo ben jij na de cursus Internet Marketing een online marketeer die up-to-date kennis bezit van zaken als SEO, social media en e-mailmarketing.

Opleiding Internet Marketing: Gerelateerde webinars

Opleiding Internet Marketing: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed?: De docent was zeer praktijk gericht en inhoudelijk goed op de hoogte

4.0

Wat vond u goed?: De interactieve manier van "lesgeven" en het praktijk gerichte karakter van de opleiding.

4.0

Wat vond u goed?: Bob de trainer was erg gedreven

4.0

Wat vond u goed?: De docent was erg goed en bracht de stof prettig. De opleiding is erg praktisch en de stof is direct toe te passen op de werksituatie. Veel nieuwe dingen geleerd.

4.0

Wat vond u goed?: Toepassing materie op persoonlijke situatie

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de opleiding Internet Marketing gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele cursus Online Marketing en de behandelde modulen, bijvoorbeeld e-commerce, e-mailmarketing en Google AdWords. Als specialistisch online marketeer kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige online marketeer. Aan de hand van de beoordelingen kijken wij welke modulen van de Opleiding Internet Marketing verbeterd kunnen worden. Op deze manier help jij ons om het niveau van de cursus Internet Marketing hoog te houden en toekomstige cursisten met het maken van een goede beslissing. Door jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en iedere cursusist goede inhoudelijke kennis meegeven. Hiermee kan jij je na de cursus Online Marketing van andere online marketeers onderscheiden en profileren als een echt online marketing professional!

Opleiding Internet Marketing: Startdata

Kies uit 2 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Opleiding Internet Marketing: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding Internet Marketing bedragen €5.499,00 (excl. €1.154,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de cursus Online Marketing en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van internet marketing, zoals zoekmachine optimalisatie, social media, Adwords en Google Analytics. Maar dit is niet het enige. Wat jou een online marketing professional maakt, is dat je weet hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Tijdens de Opleiding Internet Marketing stel je namelijk zelf een SEO- en social media strategie op voor jouw organisatie. Op deze manier pas jij de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Na de cursus Online Marketing mag jij jezelf een specialistisch online marketeer noemen, één die echt kennis van zaken heeft.

Bovendien is het bij ons ook mogelijk om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Na de Opleiding Internet Marketing mag jij jezelf een een online marketing professional noemen die in elk type organisatie inzetbaar is. Na de cursus Online Marketing bezit jij zowel de inhoudelijk als praktische kennis om jezelf te profileren als online marketeer of om door te groeien in jouw functie als online marketing professional. Tijdens de cursus Internet Marketing heb je kennis opgedaan over het opzetten en uitvoeren van online marketingactiviteiten. Je hebt tijdens de Opleiding Internet Marketing ook geleerd om de resultaten van je online marketingcampagnes bij te houden en te meten. Bovendien ben jij in staat om te beoordelen of een campagne winstgevend is of dat een andere marketingstrategie noodzakelijk is.

Voor online marketeers zijn er volop kansen. Aangezien steeds meer mensen online activiteiten verrichten, zien ook organisaties de waarde van internet marketing in. Bedrijven hebben dus behoefte aan online marketing experts zoals jij. Bovendien zijn er voor online marketeers volop doorgroeimogelijkheden. Internet is een vluchtig medium waarbij nieuwe ontwikkelingen continu op de loer liggen. Om deze reden is het belangrijk om steeds op zoek te gaan naar informatie over deze ontwikkelingen. Ook door middel van bijscholing is het mogelijk om jezelf als online marketeer te ontplooien.

Opleiding Internet Marketing: Online training

De Opleiding Internet Marketing online

Wil je de Opleiding Internet Marketing online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding Internet Marketing speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding Internet Marketing!

Van online marketeers wordt vaak veel verwacht. Niet alleen kennis van de basisprincipes, maar het liefst ook nog aangevuld met kennis van SEO, SEA, social media en webstatistieken. Tijdens de Opleiding Internet Marketing word je opgeleid tot allround online marketeer. Je leert alles over Google AdWords en Analytics, e-commerce, zoekmachine- en e-mailmarketing, de digitale nieuwsbrief en de inzet van social media.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 13 dagen / € 5.499 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)


  Startdata op locatie

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Opleiding Internet Marketing: Inleiding

Een hoge positie in Google, meer conversie, meer leads, effectieve nieuwsbrieven en social media-kanalen met succes inzetten. Allemaal zaken die je als online marketeer hoog op jouw verlanglijstje hebt staan. Tijdens de cursus behandelen we al deze facetten van internetmarketing, zodat je een ware professional in het vak wordt.

Tijdens de cursus

Je website is jouw visitekaartje. Tijdens de Opleiding Internet Marketing gaan we daarom in op diverse zoekmachinestrategieën en geven je tips voor een optimaal zoekmachineresultaat. Je brengt jouw doelgroep in kaart en analyseert het bezoekersgedrag met Google Analytics. Deze waardevolle informatie zet je om in één van de belangrijkste principes van emailmarketing: de digitale nieuwsbrief. Vervolgens verken je de mogelijkheden voor zoekmachine adverteren verder en gaat aan de slag met Google Adwords. Tot slot stelt je jouw eigen social media-plan op.

Resultaat

Na het afronden van deze cursus ben je in staat om zelfstandig online marketingactiviteiten te ontwikkelen en implementeren. Je weet jouw online marketinginspanningen te meten en om te zetten in rendement. Je bent een allround online marketeer!

Praktijkcase

De opleiding is zeer praktijkgericht en jouw eigen praktijkcase staat centraal. Je werkt een zoekmachinestrategie uit voor jouw organisatie en je stelt een social media-plan op, toegespitst op jouw eigen case.

Competenties en vaardigheden

Om een goede online marketeer te worden, werk je tijdens de Opleiding Internet Marketing aan de volgende competenties en vaardigheden: Het meten van resultaten van je website, webshop(s) en online campagnes, het verhogen van de vindbaarheid in zoekmachines, een succesvolle AdWords-campagne opzetten, effectief gebruikmaken van Google Analytics, optimale resultaten behalen met e-mailmarketing en het integreren van social media in jouw marketingstrategie.
Na de cursus Online Marketing kan jij als professioneel online marketeer van groot belang zijn voor elke organisatie. Jij kent nu de mogelijkheden van internet en bent in staat om via dit medium jouw producten en diensten te promoten en te verkopen. Ook weet je hoe jouw bedrijf hoog scoort in zoekmachine, een hoge ROI behaalt met e-mailmarketing en social media succesvol inzet.

Specialisaties

Opleiding Internet Marketing: Modulen

Tijdens de Opleiding Internet Marketing komen de volgende onderwerpen aan bod:

E-commerce

Tijdens deze module behandelen we enkele online bedrijfs-/verdienmodellen. Ook succesvolle internetmarketingtechnieken en -middelen passeren de revue. Tevens gaan we in op het meten van website(s), online shops en internetmarketingcampagnes. Je kunt deze module zien als een roadmap die je begeleidt bij het opzetten van succesvolle e-commerce of een commerciële website.

Zoekmachine marketing

Een goede plaats in organische (gratis) resultaten van een zoekmachine levert interessante bezoekersaantallen op. Tijdens de module zoekmachine marketing besteden we aandacht aan zowel de marketing- als de technische kant van het optimalisatieproces. Dit vertaalt zich in een betere vindbaarheid van je website op het internet.

Google AdWords Professional

Een efficiënte en succesvolle Google AdWords-campagne opzetten, beheren en optimaliseren is een vakgebied op zich. Tijdens deze module leer je o.a. om succesvolle zoekwoorden te selecteren en resultaatgerichte advertentieteksten te schrijven. Dit alles om jouw AdWords-campagne te optimaliseren.

Google Analytics

Tijdens deze module leer je slim en effectief gebruik te maken van Google Analytics. Je stelt filters en doelen in en leert hoe je het gedrag van jouw bezoekers meet en analyseert. Ook leer je om winstgevende verbeteringen te inventariseren en door te voeren in je marketingcampagne en website om jouw bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

E-mail marketing

E-mail behoort tot één van dé online marketing middelen die bijdraagt tot een voor jou interessant Return On Investment (ROI). Tijdens deze module ga je aan de slag met het bedenken, realiseren, schrijven en optimaliseren van een digitale nieuwsbrief.

Social Media Professional

De sociale netwerksites groeien al jaren in populariteit. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat jouw doelgroep zich daar ook bevindt. Maar hoe profileer je je als organisatie op een effectieve manier op social media en hoe kom je in contact met je doelgroep? Binnen deze module leer je de mogelijkheden kennen van populaire social media als LinkedIn, Twitter, Youtube, Pinterest en Facebook. Maar je leert vooral hoe je deze social media integreert in jouw online marketing strategie.

Praktijkcase

De opleiding is zeer praktijkgericht en jouw eigen praktijkcase staat centraal. Je werkt een zoekmachinestrategie uit voor jouw organisatie en je stelt een social media-plan op, toegespitst op je eigen case.

Alternatief

Als je al enige tijd ervaring als online marketeer hebt, maar jouw kennis wilt verdiepen of actueel wilt houden volg dan de Post-HBO opleiding Online Marketing. Deze cursus is bedoeld voor marketeers die de basisprincipes van internet marketing kennen en hierop verder willen bouwen. Tijdens de Post-HBO opleiding Online Marketing gaan we dieper in op e-commerce, e-mailmarketing en social meida. Je leert daarnaast succesvolle AdWords campagnes op te zetten en te analyseren met Google Analytics. Daarnaast leer je alle aspecten van zoekmachinemarketing kennen. Tot slot gaan we in op wat social media voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je dit optimaal inzet.

Opleiding Internet Marketing: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed?: De docent was zeer praktijk gericht en inhoudelijk goed op de hoogte

4.0

Wat vond u goed?: De interactieve manier van "lesgeven" en het praktijk gerichte karakter van de opleiding.

4.0

Wat vond u goed?: Bob de trainer was erg gedreven

4.0

Wat vond u goed?: De docent was erg goed en bracht de stof prettig. De opleiding is erg praktisch en de stof is direct toe te passen op de werksituatie. Veel nieuwe dingen geleerd.

4.0

Wat vond u goed?: Toepassing materie op persoonlijke situatie

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de opleiding Internet Marketing gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele cursus Online Marketing en de behandelde modulen, bijvoorbeeld e-commerce, e-mailmarketing en Google AdWords. Als specialistisch online marketeer kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige online marketeer. Aan de hand van de beoordelingen kijken wij welke modulen van de Opleiding Internet Marketing verbeterd kunnen worden. Op deze manier help jij ons om het niveau van de cursus Internet Marketing hoog te houden en toekomstige cursisten met het maken van een goede beslissing. Door jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en iedere cursusist goede inhoudelijke kennis meegeven. Hiermee kan jij je na de cursus Online Marketing van andere online marketeers onderscheiden en profileren als een echt online marketing professional!

Opleiding Internet Marketing: Startdata

Kies uit 2 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Opleiding Internet Marketing: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Opleiding Internet Marketing bedragen €5.499,00 (excl. €1.154,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de cursus Online Marketing en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle aspecten van internet marketing, zoals zoekmachine optimalisatie, social media, Adwords en Google Analytics. Maar dit is niet het enige. Wat jou een online marketing professional maakt, is dat je weet hoe je deze kennis in de praktijk brengt. Tijdens de Opleiding Internet Marketing stel je namelijk zelf een SEO- en social media strategie op voor jouw organisatie. Op deze manier pas jij de opgedane kennis direct toe in de praktijk. Na de cursus Online Marketing mag jij jezelf een specialistisch online marketeer noemen, één die echt kennis van zaken heeft.

Bovendien is het bij ons ook mogelijk om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Na de Opleiding Internet Marketing mag jij jezelf een een online marketing professional noemen die in elk type organisatie inzetbaar is. Na de cursus Online Marketing bezit jij zowel de inhoudelijk als praktische kennis om jezelf te profileren als online marketeer of om door te groeien in jouw functie als online marketing professional. Tijdens de cursus Internet Marketing heb je kennis opgedaan over het opzetten en uitvoeren van online marketingactiviteiten. Je hebt tijdens de Opleiding Internet Marketing ook geleerd om de resultaten van je online marketingcampagnes bij te houden en te meten. Bovendien ben jij in staat om te beoordelen of een campagne winstgevend is of dat een andere marketingstrategie noodzakelijk is.

Voor online marketeers zijn er volop kansen. Aangezien steeds meer mensen online activiteiten verrichten, zien ook organisaties de waarde van internet marketing in. Bedrijven hebben dus behoefte aan online marketing experts zoals jij. Bovendien zijn er voor online marketeers volop doorgroeimogelijkheden. Internet is een vluchtig medium waarbij nieuwe ontwikkelingen continu op de loer liggen. Om deze reden is het belangrijk om steeds op zoek te gaan naar informatie over deze ontwikkelingen. Ook door middel van bijscholing is het mogelijk om jezelf als online marketeer te ontplooien.

Opleiding Internet Marketing: Online training

De Opleiding Internet Marketing online

Wil je de Opleiding Internet Marketing online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Opleiding Internet Marketing speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Opleiding Internet Marketing!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.