ATTENTIE: Gezien de huidige situatie brengen we graag de mogelijk tot 'online training' ('remote classroom') bij je onder de aandacht. Daarbij schakel je via een interactieve verbinding direct met je trainer. We bieden je daarbij vanzelfsprekend de kwaliteit die je van ons gewend bent. Wil je weten hoe dit werkt? Bel ons op 0880 444 222 . Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Cursus XML

 • 2 dagen
 • 999
 • Eerstvolgende startdatum 6 april

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. In de Cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek.

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. In de Cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 2 dagen / € 999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-04-2020, Virtueel  
  13-04-2020, Virtueel  
  20-04-2020, Virtueel  
  27-04-2020, Virtueel  
  04-05-2020, Virtueel  

  Startdata op locatie

  29-04-2020, Apeldoorn  
  29-04-2020, Utrecht  
  28-05-2020, Utrecht  
  28-05-2020, Apeldoorn  
  26-06-2020, Utrecht  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus XML

Wat vond u goed?: Zelf oefeningen maken. Kleine groep.
Wat vond u niet goed?: Cursus op voorhand geven, niet achteraf per mail.

B. Schepers te Diegem 4.2
Alle beoordelingen

Wat is XML?

XML is een markeertaal die betekenis aan data geeft en deze gebruik je om informatie op een specifieke manier te categoriseren en te organiseren. XML is zeer flexiblel waardoor het gebruikt kan worden voor de uitwisseling van data in verschillende vormen. Met XML is het mogelijk om dezelfde informatie naar verschillende locaties te zenden, dus zowel naar desktop als naar mobiele telefoons.

Maar wat is nu daadwerkelijk de kracht van XML? Een sterk punt is dat je er informatie mee kan classificeren en het zeer geschikt is als je regels voor het format van je data wilt creëren. Dit laatste doe je met behulp van DTD’s en Schema’s, waardoor de verzamelde informatie nauwkeurig is. Tijdens de opleiding XML gaan we dieper in op DTD’s en Schema’s. Bovendien leer je meer over de eigenschappen van XML. Na de Cursus XML bezit jij inhoudelijk kennis over XML en weet jij hoe je het in de praktijk kunt toepassen.

Cursus XML: Inleiding

Welkom bij de Cursus XML

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. XML is tegenwoordig de standaard voor informatie uitwisseling in e-commerce, maar ook steeds vaker in andere bedrijfsprocessen.

XSL en XML

In combinatie met XSL wordt XML veel toegepast als flexibele presentatietechniek. Zo is het mogelijk om met dezelfde data presentaties voor verschillende media te maken, niet alleen voor het beeldscherm van de desktop computer, maar ook voor bijvoorbeeld i-mode en palmtop. In de cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek. Daarna ga je zelf daadwerkelijk aan de slag met XML en leer je hoe je jouw eigen XML-structuur kunt definiëren. Tenslotte worden verschillende technieken om XML te bouwen, in te lezen en te beheren behandeld.

Praktijktoepassing

De Cursus XML begint bij de basis, maar we gaan snel over op de meer complexe technieken. In de Cursus XML wordt de theorie afgewisseld met praktische voorbeelden en oefeningen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de wijze waarop je XML in de praktijk kunt toepassen.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdeveloper te worden, werk je tijdens de Cursus XML aan de volgende competenties en vaardigheden: het opzetten en toepassen van XML, DTD’s en Schema’s, data-uitwisseling, datapresentatie en de praktische toepassing van XML. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de training XML de toepassing van XML binnen je huidige situatie uit te werken. Dit kan uiteraard onder begeleiding van je docent en tijdens de opleiding XML heb je de gelegenheid om vragen te stellen die specifiek gericht zijn op jouw situatie.

Gerelateerd

Cursus XML: Modulen

Opzet en toepassing van XML

Wat is XML en welk doel dient deze techniek? Waarom is XML de afgelopen tijd zo belangrijk geworden? Wat is het toepassingsgebied van XML?

In de introductie geven we antwoord op deze vragen. De basis van de techniek wordt uiteengezet en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zullen we laten zien waarvoor XML kan worden ingezet. De rol van XML in e-commerce, data-uitwisseling en presentatietechnieken komt hierbij aan de orde.

Daarnaast zal jou duidelijk worden waar XML staat in combinatie met toepassingen, software, databases en programmeertechnieken.

DTD's en schema's

De flexibiliteit van XML is één van de redenen voor het grote succes. U kunt zelf de samenstelling van een XML document bepalen. Omdat XML vaak wordt toegepast voor het uitwisselen van informatie, is het van belang dat het ontvangende systeem ook weet hoe de data is gestructureerd. De opbouw van een XML document wordt daarom vastgelegd in een Document Type Definition (DTD), of een XML Schema.

Je leert hoe je een DTD of een Schema definieert en hoe je externe DTD's of Schema's kunt gebruiken om data uit XML te kunnen verwerken.

Data-uitwisseling en -presentatie

Om daadwerkelijk met XML te kunnen werken, moet je XML-documenten kunnen maken of bestaande XML-documenten moeten kunnen inlezen. Hiervoor zijn verschillende technieken in de vorm van programmeertalen en software beschikbaar.

In deze module behandelen we een aantal van deze technieken. We staan stil bij bekende XML-parsers als DOM en SAX en we laten de basis zien van hoe je met behulp van XSL stylesheets informatie uit een XML-document kunt presenteren.

XML in de praktijk

In deze module geven we een aantal voorbeelden van het gebruik van XML in de praktijk. Verder heb je de mogelijkheid om de rol die XML in je eigen situatie kan spelen onder begeleiding van de vakdocent uit te werken.

Alternatief

Wil je meer weten over het presenteren of transformeren van XML-data? Volg dan de Cursus XSL. Tijdens deze cursus leer je meer over verschillende XSL-technieken, XPath, XSLT, templates maken met XSL en de praktijktoepassing van XSL.

Cursus XML: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus XML verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

XML ontwikkelingen

Hoewel je ziet dat JSON, het alternatief voor XML, ook regelmatig gebruikt wordt, zijn er toch enkele grote voordelen van XML ten opzichte van JSON. Het eerste voordeel is dat het mogelijk is om verschillende subtalen van XML te schrijven. Dit is zinvol binnen een bepaalde context van een specifieke ‘use case’. Een ander voordeel is dat het met XML mogelijk is om zowel documenten als gestructureerde data samen te voegen in zogenaamde ‘mixed content’ modellen. Bovendien is XML na al die jaren nog steeds de standaard voor uitwisseling. Kortom, hoewel XML al enkele jaren meegaat, blijft het een relevante markeertaal. Tijdens de cursus XML zullen we dieper ingaan op de voordelen die XML te bieden heeft.

Cursus XML: Beoordelingen

4.2

Wat vond u goed?: Zelf oefeningen maken. Kleine groep.
Wat vond u niet goed?: Cursus op voorhand geven, niet achteraf per mail.

4.2

Wat vond u goed?: Heb een één op één cursus gehad. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Cursus sluit gelijk goed aan op mijn eigen vragen.

4.2

Wat vond u goed?: duidelijke, heldere uitleg

4.2

Wat vond u goed?: de leraar en het feit dat de cursus toch doorging met maar twee cursisten.

4.2

Wat vond u goed?: De praktijkkennis van de docent. En het duidelijke verhaal.

4.2

Wat vond u goed?: Theorie afgewisseld met praktische oefeningen. Begin van de 2de dag eerst een korte herhaling van de 1ste dag. Lesgever kan aanbevelingen doen vanuit zijn professionele ervaringen.

4.2

Wat vond u goed?: Het werd duidelijk en a.d.h.v voorbeelden voorgedaan.
Wat vond u niet goed?: Had toch liever een soort naslag meegekregen ipv de sheets van de cursus. Gezien de kosten zal er toch wel een boek bij kunnen.

4.2

Wat vond u goed?: De inhoud van de cursus sloot aan bij verwachtingen. Praktisch.

4.2

Wat vond u goed?: De afwisseling theorie met praktijkopdrachten. Het tempo. De locatie.
Wat vond u niet goed?: Wat mij betreft mag er wel iets meer aandacht aan SOAP besteed worden in de xml cursus. Dat was nu op het einde in een hoog tempo en wat vage opdracht, in mijn beleving.

4.2

Wat vond u goed?: Docent was geduldig en vriendelijk en legde goed uit.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus XML gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus XML en de behandelde modulen: Opzet en toepassing van XML, DTD’s en Schema’s, data-uitwisseling en –presentatie en XML in de praktijk. Als webdeveloper die gespecialiseerd is in XML kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige webdeveloper!

Cursus XML: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus XML: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus XML bedragen €999,00 (excl. €209,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het maken en presenteren van XML-documenten en je bent volledig op de hoogte van de mogelijkheden die XML biedt. Tijdens de Cursus XML pas jij deze kennis toe op jouw eigen praktijkcase. Na de Cursus XML mag jij jezelf een professioneel webdeveloper noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Voor webdevelopers zijn genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Webontwikkelaar is zelfs een beroep met een krappe arbeidsmarkt. Wat wel belangrijk is, is dat je goed op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied. In de ICT-wereld volgen ontwikkelingen elkaar namelijk in rap tempo op. Verder is het een pré als jij jezelf ontwikkeld door je te specialiseren in enkele programmeertalen. Kennis van XML is hoe dan ook goed, omdat deze programmeertaal voor sommige zaken, zoals uitwisseling, nog steeds de standaardtaal is.

Cursus XML: Online training

De Cursus XML online

Wil je de Cursus XML online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus XML speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus XML!

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. In de Cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek.

Kies hier je training

 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Wil je de training online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de training speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.
  Online training
  (Remote classroom)
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 2 dagen / € 999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata virtueel (Remote Classroom)

  06-04-2020, Virtueel  
  13-04-2020, Virtueel  
  20-04-2020, Virtueel  
  27-04-2020, Virtueel  
  04-05-2020, Virtueel  

  Startdata op locatie

  29-04-2020, Apeldoorn  
  29-04-2020, Utrecht  
  28-05-2020, Utrecht  
  28-05-2020, Apeldoorn  
  26-06-2020, Utrecht  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus XML: Inleiding

Welkom bij de Cursus XML

XML is een krachtige, flexibele techniek om data te structureren. Het is vooral erg geschikt om informatie uit te wisselen tussen verschillende platforms, systemen en organisaties. XML is tegenwoordig de standaard voor informatie uitwisseling in e-commerce, maar ook steeds vaker in andere bedrijfsprocessen.

XSL en XML

In combinatie met XSL wordt XML veel toegepast als flexibele presentatietechniek. Zo is het mogelijk om met dezelfde data presentaties voor verschillende media te maken, niet alleen voor het beeldscherm van de desktop computer, maar ook voor bijvoorbeeld i-mode en palmtop. In de cursus XML maak je kennis met de theorie en de verschillende toepassingsmogelijkheden van deze veelzijdige techniek. Daarna ga je zelf daadwerkelijk aan de slag met XML en leer je hoe je jouw eigen XML-structuur kunt definiëren. Tenslotte worden verschillende technieken om XML te bouwen, in te lezen en te beheren behandeld.

Praktijktoepassing

De Cursus XML begint bij de basis, maar we gaan snel over op de meer complexe technieken. In de Cursus XML wordt de theorie afgewisseld met praktische voorbeelden en oefeningen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de wijze waarop je XML in de praktijk kunt toepassen.

Competenties en vaardigheden

Om een goede webdeveloper te worden, werk je tijdens de Cursus XML aan de volgende competenties en vaardigheden: het opzetten en toepassen van XML, DTD’s en Schema’s, data-uitwisseling, datapresentatie en de praktische toepassing van XML. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de training XML de toepassing van XML binnen je huidige situatie uit te werken. Dit kan uiteraard onder begeleiding van je docent en tijdens de opleiding XML heb je de gelegenheid om vragen te stellen die specifiek gericht zijn op jouw situatie.

Gerelateerd

Cursus XML: Modulen

Opzet en toepassing van XML

Wat is XML en welk doel dient deze techniek? Waarom is XML de afgelopen tijd zo belangrijk geworden? Wat is het toepassingsgebied van XML?

In de introductie geven we antwoord op deze vragen. De basis van de techniek wordt uiteengezet en aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zullen we laten zien waarvoor XML kan worden ingezet. De rol van XML in e-commerce, data-uitwisseling en presentatietechnieken komt hierbij aan de orde.

Daarnaast zal jou duidelijk worden waar XML staat in combinatie met toepassingen, software, databases en programmeertechnieken.

DTD's en schema's

De flexibiliteit van XML is één van de redenen voor het grote succes. U kunt zelf de samenstelling van een XML document bepalen. Omdat XML vaak wordt toegepast voor het uitwisselen van informatie, is het van belang dat het ontvangende systeem ook weet hoe de data is gestructureerd. De opbouw van een XML document wordt daarom vastgelegd in een Document Type Definition (DTD), of een XML Schema.

Je leert hoe je een DTD of een Schema definieert en hoe je externe DTD's of Schema's kunt gebruiken om data uit XML te kunnen verwerken.

Data-uitwisseling en -presentatie

Om daadwerkelijk met XML te kunnen werken, moet je XML-documenten kunnen maken of bestaande XML-documenten moeten kunnen inlezen. Hiervoor zijn verschillende technieken in de vorm van programmeertalen en software beschikbaar.

In deze module behandelen we een aantal van deze technieken. We staan stil bij bekende XML-parsers als DOM en SAX en we laten de basis zien van hoe je met behulp van XSL stylesheets informatie uit een XML-document kunt presenteren.

XML in de praktijk

In deze module geven we een aantal voorbeelden van het gebruik van XML in de praktijk. Verder heb je de mogelijkheid om de rol die XML in je eigen situatie kan spelen onder begeleiding van de vakdocent uit te werken.

Alternatief

Wil je meer weten over het presenteren of transformeren van XML-data? Volg dan de Cursus XSL. Tijdens deze cursus leer je meer over verschillende XSL-technieken, XPath, XSLT, templates maken met XSL en de praktijktoepassing van XSL.

Cursus XML: Beoordelingen

4.2

Wat vond u goed?: Zelf oefeningen maken. Kleine groep.
Wat vond u niet goed?: Cursus op voorhand geven, niet achteraf per mail.

4.2

Wat vond u goed?: Heb een één op één cursus gehad. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Cursus sluit gelijk goed aan op mijn eigen vragen.

4.2

Wat vond u goed?: duidelijke, heldere uitleg

4.2

Wat vond u goed?: de leraar en het feit dat de cursus toch doorging met maar twee cursisten.

4.2

Wat vond u goed?: De praktijkkennis van de docent. En het duidelijke verhaal.

4.2

Wat vond u goed?: Theorie afgewisseld met praktische oefeningen. Begin van de 2de dag eerst een korte herhaling van de 1ste dag. Lesgever kan aanbevelingen doen vanuit zijn professionele ervaringen.

4.2

Wat vond u goed?: Het werd duidelijk en a.d.h.v voorbeelden voorgedaan.
Wat vond u niet goed?: Had toch liever een soort naslag meegekregen ipv de sheets van de cursus. Gezien de kosten zal er toch wel een boek bij kunnen.

4.2

Wat vond u goed?: De inhoud van de cursus sloot aan bij verwachtingen. Praktisch.

4.2

Wat vond u goed?: De afwisseling theorie met praktijkopdrachten. Het tempo. De locatie.
Wat vond u niet goed?: Wat mij betreft mag er wel iets meer aandacht aan SOAP besteed worden in de xml cursus. Dat was nu op het einde in een hoog tempo en wat vage opdracht, in mijn beleving.

4.2

Wat vond u goed?: Docent was geduldig en vriendelijk en legde goed uit.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit in Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus XML gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus XML en de behandelde modulen: Opzet en toepassing van XML, DTD’s en Schema’s, data-uitwisseling en –presentatie en XML in de praktijk. Als webdeveloper die gespecialiseerd is in XML kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige webdeveloper!

Cursus XML: Startdata

Kies uit 3 locatie(s) in Nederland. Ook beschikbaar in Antwerpen.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus XML: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus XML bedragen €999,00 (excl. €209,79 BTW). Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Belastingvoordeel voor werkgevers

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo: dit komt met name door de snelle ontwikkelingen op het gebied van de informatie-technologie. Wil je in de toekomst in de IT kunnen (blijven) werken, dan is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. Met scholing en training vergroot je je kennis én je kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het belangrijk om over goed opgeleide medewerkers te kunnen beschikken, ook op de langere termijn. ‘Duurzame inzetbaarheid’ en ‘permanente educatie’ staan daarom bij steeds meer bedrijven prominent op de agenda. De overheid stimuleert dit. Daarom kunnen werkgevers een deel van de kosten voor opleiding en training terugkrijgen van de belasting. Per jaar kan dit voordeel oplopen tot € 2.700 per werknemer.

Belastingvoordeel voor particulieren

Betaal je zélf de kosten voor je opleiding, dan zijn deze kosten vaak aftrekbaar van de belasting. Hierdoor kun je je opleidingskosten aanzienlijk verlagen. Daarbij geldt wél dat de studie gericht moet zijn op je huidige werk of op je toekomstige werk of beroep. Het maximale bedrag dat je kunt aftrekken is € 15.000 en er geldt een drempel van € 250.

Ben je benieuwd hoe dit precies zit en wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van het maken en presenteren van XML-documenten en je bent volledig op de hoogte van de mogelijkheden die XML biedt. Tijdens de Cursus XML pas jij deze kennis toe op jouw eigen praktijkcase. Na de Cursus XML mag jij jezelf een professioneel webdeveloper noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Voor webdevelopers zijn genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Webontwikkelaar is zelfs een beroep met een krappe arbeidsmarkt. Wat wel belangrijk is, is dat je goed op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen op ICT-gebied. In de ICT-wereld volgen ontwikkelingen elkaar namelijk in rap tempo op. Verder is het een pré als jij jezelf ontwikkeld door je te specialiseren in enkele programmeertalen. Kennis van XML is hoe dan ook goed, omdat deze programmeertaal voor sommige zaken, zoals uitwisseling, nog steeds de standaardtaal is.

Cursus XML: Online training

De Cursus XML online

Wil je de Cursus XML online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus XML speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus XML!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.